Lekker badderen voor kinderen met een beperking 

Een paar maal per jaar richten wij de Thermen in om de kinderen van Stijntje Buys een ontspannende ochtend in onze baden te geven. In dit Nijmeegse kindercentrum van stichting De Driestroom worden kinderen begeleid die een ontwikkelingsachterstand, autisme spectrum stoornis, verstandelijke-, lichamelijke-, zintuiglijke of meervoudige beperking hebben.

Bianca is moeder van Rens (5) en Mats (3). Haar beide zonen zijn meervoudig (fysiek, geestelijk en visueel) beperkt en voor hen is een bezoek aan een regulier zwembad ondoenlijk, legt zij uit: “Omdat mijn jongens zeer slecht zien, zijn ze overgevoelig voor het lawaai dat er altijd is in een gewoon zwembad. De omgevingsgeluiden komen veel te hard bij hen binnen. Daar raken ze gedesoriënteerd van. Bovendien is het water er doorgaans te koud voor de kinderen. Omdat ze zelf hun lichaamstemperatuur niet kunnen regulieren, raken ze heel snel onderkoeld. In de kuurbaden van Sanadome is de watertemperatuur wel goed voor hen en bovendien is het er erg rustig.” Het effect van het spelen en dobberen in onze warme kuurbaden op de kinderen is heel bijzonder, zegt Bianca: “Mats en Rens ontspannen zich helemaal, meestal zitten ze met verkrampte vuistjes, maar in het water zie je bij hen een totale ontspanning intreden. Geweldig om mee te mogen maken.”

The Sanadome Foundation zet zich breed in voor diverse projecten, maar in het bijzonder voor:

Johan Cruijff Foundation – www.cruyff-foundation.org
Een non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren.

Make-A-Wish Nederland – www.makeawishnederland.org
Vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Stijntje Buys

Stichting de Driestroom – www.driestroom.nl
Zorg en ondersteuning aan ouders en kinderen met een meervoudige handicap

Stichting tante Lenie – www.stichtingtantelenie.nl
Verzorgt verwenvakanties voor zieke kinderen en hun familie.

Marikenhuis – www.marikenhuis.nl
Het Marikenhuis in Nijmegen is een ontmoetingsplek voor mensen die geconfronteerd worden of zijn met kanker, voor (ex-) patiënten en hun naasten.

Wensboomproject Studentendesk Rode Kruis Nijmegen – www.rodekruisnijmegen.nl
In verzorgingstehuis ’t Höfke in Beek kunnen bewoners hun wens in de wensboom hangen. Studentendesk Rode Kruis laat deze wensen uitkomen.

Beat Batten – www.beatbatten.com
Stimuleren van het onderzoek naar een behandeling voor de ziekte van Batten (Neuronal Ceroid Lipofuscinosis)