Regionale partner in sport en gezonde voeding

Sanadome is sinds jaar en dag partner van regionale projecten die goed zijn voor mens en milieu. “We richten ons met de Sanadome Foundation vooral op de jeugd, wij willen hen laten kennismaken met gezond eten en een gezond leven.”

“Deze goede doelen en projecten, veelal aangedragen door onze collega’s, brengen we onder in een aparte stichting, zodat ze een permanent karakter krijgen”, stelt voorzitter Joost den Bieman. “De stichting heeft als doel om te participeren in lokale, kleine en grotere projecten.

Jong geleerd, oud gedaan
Het tweede doel is meer specifiek. Wij willen ons met de Sanadome Foundation richten op de jeugd, waarbij sport, vitaliteit en voeding centraal staan. Bijvoorbeeld door hen via korte clinics bij sportclubs te laten kennismaken met diverse sporten, zodat ze een goed beeld van alle mogelijkheden krijgen. Qua voeding gaan we in de Kookstudio, die we aan het inrichten zijn, de jeugd ‘leren koken’. Soms direct via workshops, soms indirect doordat we leraren uitnodigen en hen, naast het koken, bijpraten over voedingsleer, bijvoorbeeld over e-nummers en suikers in het voedsel. Daarover valt veel kennis te delen en dat kunnen de koks van Sanadome Jacco Beck en Albert van Rheede die ook voedingsdeskundigen zijn, uitstekend doen.”

Lopen voor de goede zaak
Dit jaar loopt een groep collega’s mee met de Marikenloop in Nijmegen. Gezamenlijk of lekker in je eigen tempo, maar iedereen heeft wel hetzelfde doel. Zoveel mogelijk geld ophalen voor de Sanadome Foundation.

Lekker badderen voor kinderen met een beperking
Eenmaal per jaar richten wij onze Thermen in om de kinderen van kindercentrum Stijntje Buys een ontspannende ochtend in onze baden te geven. In dit Nijmeegse kindercentrum van stichting De Driestroom worden kinderen begeleid die een ontwikkelingsachterstand, autisme spectrum stoornis, verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking hebben.

Het effect van het spelen en dobberen in onze warme kuurbaden op de kinderen is heel bijzonder, zegt Bianca, moeder van twee jongens: “Mats en Rens ontspannen zich helemaal in de warme, thermale baden. Meestal zitten ze met verkrampte vuistjes, maar in het water zie je bij hen een totale ontspanning

Stichting Sanadome Foundation zet zich breed in voor diverse projecten, maar in het bijzonder voor:

  • Stijntje Buys
  • Stichting Tante Lenie
  • Marikenhuis
  • Johan Cruijff Foundation
  • Make-A-Wish Nederland
  • Beat Batten

Bekijk hier meer projecten